sunnuntaina, marraskuuta 26, 2006

Vasemmistoliiton Korhonen tukee valtion sähköyhtiötä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen kannattaa lämpimästi ministeri Mauri Pekkarisen (kesk) ajatusta valtiollisen sähköyhtiön perustamisesta. Korhosen mielestä Pekkarisen olisi myös laajennettava esitystään koskemaan vesivoimaa.

"Vesivoiman irrottaminen ikään kuin uuden yhtiön pesämunaksi on järkevin tapa perustaa ja perustella uutta valtionyhtiötä", Korhonen sanoo sunnuntaisessa kannanotossaan.

Korhonen on samaa mieltä Pekkarisen kanssa siitä, että pohjoismaiden sähkömarkkinat eivät nykyisellään toimi.

"Nyt pitäisi reilusti tunnustaa, että tavallisille kuluttajille sähkö on osa perusturvaa. Siksi yhteiskunnan olisi turvattava sähkönsaanti tasapuolisesti samalla hintatasolla koko maassa."

Korhosen mielestä vesivoima pitäisi irrottaa lähes monopoliasemassa olevan Fortumin hallinnasta ja luovuttaa se uudelle perustettavalle valtionyhtiölle.

Pekkarinen väläytti lauantaina keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa uuden valtionyhtiön perustamista sähkömarkkinoille. Pekkarinen on ärsyyntynyt sähköyhtiöiden kovista hinnankorotuksista. Hänen mukaansa näyttöä tuotantokustannusten noususta ei ole.

Lähde: STT/HS

Ei kommentteja: