perjantaina, tammikuuta 26, 2007

Vasemmistoliitto: Pääomatulojen verotus progressiiviseksi

Vasemmistoliitto uudistaisi seuraavalla hallituskaudella vaiheittain verotuksen ja sosiaaliturvan.

Puolue esitteli torstaina oman perusturvamallinsa, jossa palkka- ja pääomatuloja verotettaisiin saman progressiivisen tuloveroasteikon mukaan.

Verotettavan tulon raja nostettaisiin 10 000 euroon vuodessa, eli pienimmät tulot ja sosiaalietuudet tehtäisiin verottomaksi.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen mukaan veromalli olisi kustannusneutraali. Se korottaisi kaikkein rikkaimpien ja laskisi pienituloisten verotusta.

Sosiaaliturvaa puolue uudistaisi siten, että keskeiset perusturvaetuudet nostettaisiin samalle tasolle, esimerkiksi kansaneläkkeen tasolle, joka on nykyisin noin 520 euroa kuukaudessa.

"Nykyisin esimerkiksi sairauspäiväraha on 380 euroa, ja siitä maksetaan vielä veroa", mainitsi perusturvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Puhakka.

Perusturva olisi edelleen syyperusteinen. Uudistus maksaisi Korhosen mukaan 500 –700 miljoonaa euroa.

Lähde: HS

Vasemmistoliitolla menee taas kovaa ja toinen toistaan hullumpia ideoita tuntuu riittävän. Uutista onkin kommentoitu varsin ahkerasti ja värikkäästi Hesarin keskustelualueella.

Pahoittelut melkein kahden viikon tauosta postauksissa, olin nimittäin matkoilla ja Suomeen palattuani oli edessä muutto, jonka jälkeen sairastuinkin flunssaan.

Ei kommentteja: